Benodigdheden voor 4 personen:
– Boter
– 1 liter melk
– 2 el bloem
– Peper / zout
– 800 gram kabeljauwfilet
– 600 gram pastinaak
– 1 courgette
– 4 grote wortels
– Zongedroogde tomaatjes in olijfolie

Bereiden pastinaakpuree:
1. Schil de pastinaak.Snijd in stukken van 2,5 cm en verwijder de kern. Kook de pastinaak +/- 20 min. in het water en in de melk (half om half tot de pastinaak net onder water staat).
2. Giet de pastinaak af en stamp met een pureerstamper tot puree. Breng op smaak met peper, zout en boter.

Bereiden Kabeljauwfilet:
1. Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier. Giet 4 eetlepels melk op een bord en haal de filet erdoor. Bestrooi de filet vervolgens op een ander bord met peper en zout.
2. Klop met een zeef (hoog boven de filet houden) de bloem over beide kanten van de filet.
3. Smelt boter in een pan en leg de filet er in als de boter ‘uitgeschuimd’ is. Bak de filet vervolgens 4 minuten aan de ene kant, keer voorzichtig om met een grote spatel en bak daarna 4 minuten de andere kant. De kabeljauw is gaar als de delen makkelijk van elkaar loslaten, geen vocht (eiwit) meer verliest en het overal egaal wit van kleur is (door het bakken mag het een klein beetje donkerbruin worden).

Bereiden Groenten:
1. Gebruik een spirelli om van de courgette en wortels lange dunne slierten te maken.
2. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de groenten kort (2 a 3 minuten max.) op laag tot middelhoog vuur.

Serveren:
1. Leg de kabeljauwfilet voorzichtig op “een bedje” van pastinaakpuree.
2. Verdeel de groenten vervolgens in een cirkel om de kabeljauw heen. Voeg de zongedroogde tomaatjes toe en maak het gerecht af door de boterjus, olijfolie van de zongedroogde tomaatjes en peper en zout te strooien over het gerecht.

TIP:
Voeg eventueel wat zeekraal toe; blancheer zeekraal enkele minuten in kokend water en voeg toe aan het gerecht!