Benodigdheden (4 personen)

– 4 zoute haringen
– 250 gram gekookte biet
– 2 vastkokende aardappelen
– 8 zure augurkjes
– 1 ui
– 1 zure appel
– 1 eierdooier
– ½ bosje peterselie
– 1 eetlepel citroensap
– Olijfolie
– Mosterd
– Zwarte peper (molen)
– Kristalsuiker
– Zilveruitjes

Bereiding:

Stap 1:
Allereerst was je de aardappelen. Vervolgens breng je ze ongeschild aan de kook in een laag water. Kook de aardappelen in ca. 20 minuten gaar. Laat even afkoelen. Schil ondertussen de biet en snijd deze in blokjes. Pel vervolgens de aardappelen en snijd deze ook in blokjes. Snipper de ui en snijd de augurkjes in stukjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.

Stap 2:
Meng de aardappel, biet, ui, appel en augurk in een kom met het citroensap. Snijd nu de haringen in stukjes en de peterselie fijn. Maak de eierdooier los in een kom met mosterd, peper en suiker naar smaak. Voeg hier langzaam olie aan toe om een mayonaise te creëren, die je tenslotte op smaak brengt met augurkennat.

Stap 3:
Voeg de haring en peterselie toe aan het bietenmengsel en laat dit geruime tijd in de koelkast intrekken voor het opdienen.

Smakelijk eten!

Serveertip: presenteer de salade in grote slabladeren en garneer met augurkjes en zilveruitjes.

Bron: http://www.smulweb.nl/recepten/1048713/Haring-bietensalade