Benodigdheden (4 – 6 personen)

– 2 blokjes visbouillon
– 500 g mosselen
– 500 g venusschelpjes
– 12 langoustines
– 2 schoongemaakte inktvissen
– 350 g Bomba- of risotto rijst
– 1 dl olijfolie
– 1 l water
– 1 rode paprika
– 1 ui
– 100 gram diepvriesdoperwten
– 2 teentjes knoflook
– 1/2 theelepel saffraandraadjes
– 1 laurierblaadje
– 1 citroen

Bereiding:

Stap 1:
Was de mosselen en venusschelpjes grondig in gezouten water en verwijder eventuele onzuiverheden op de schelpen. Doe de mosselen en venusschelpjes in een pan met een klein laagje water. Breng aan de kook. Laat stoven tot alle schelpen open zijn. Haal de helft van de mosselen uit hun schelp. Zeef het kookvocht en houd apart.

Stap 2:
Snijd de paprika en inktvis in reepjes. Hak de knoflook fijn en snipper de ui. Spoel de langoustines af.

Stap 3:
Verwarm de olie in een paella pan of grote wokpan. Fruit de ui en knoflook en bak de langoustines en paprika 5 minuten mee. Haal vervolgens de langoustines uit de pan en zet aan de kant. Voeg de rijst en doperwten toe aan de paprika, ui en knoflook en fruit aan totdat de rijst bruin kleurt.

Stap 4:
Meng het kookvocht van de mosselen en schelpen met het water en voeg toe aan het rijstmengel. Voeg vervolgens ook de visbouillonblokjes, het laurierblaadje en de saffraan toe en roer totdat de bouillonblokjes zijn opgelost. Breng op smaak met een klein beetje zout en peper.

Stap 5:
Voeg de langoustines, schelpdieren en inktvisreepjes toe en schep om. Breng het geheel 5 minuten aan de kook en laat daarna 10 minuten rustig sudderen tot de rijst gaar is.

Smakelijk eten!

Serveertip: garneer met citroenschijfjes.