Benodigdheden voor 4 personen:
– 4 filets rode poon, graatloos, hele filets
– 6 filets ansjovis op olie, fijngesneden
– 250 gram kerstomaten, gehalveerd
– 5 deciliter tomatenpassata
– 16 stuks steelkappertjes, gehalveerd
– 3 takjes thijm, geritst
– 100 gram ontpitte groene olijven, fijngesnipperd
– ½ takje rozemarijn, zeer fijn gehakt
– 5 takjes basilicum
– 1 scheut olijfolie
– Peper en zout

Bereiding:

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180 C. Gebruik een ruime, vlakke ovenschaal en giet de tomatenpassata op de bodem. Controleer de filets op graatjes en bestrooi ze met peper en (weinig) zout.

Stap 2:
Leg de filets naast elkaar in de ovenschaal met de huidkant naar boven. Strooi de olijf, kappertjes, ansjovis- en tomaatstukjes over de filets. Besprenkel dit vervolgens met de rozemarijn, thijm en de helft van de basilicum.

Stap 3:
Besprenkel het geheel met een ruime scheut olijfolie. Zet de schaal in de oven voor circa 15 minuten. Controleer met een vork of het gaar is.

Serveertip:
Serveer het gerecht eventueel met (wilde) rijst. Eet smakelijk!