Benodigdheden voor 4 personen:
– 4 kilo mosselen
– 1 bosje peterselie
– 2 tomaten
– 2 grote ‘winter’ wortels
– 1 dikke prei
– 1 stengel bleekselderij
– 1 middel grote ui
– 1 rode peper
– 4 teentjes knoflook
– Droge ‘fruitige’ wijn
– 2 groentebouillon tabletten van zonnatura
– ‘Verse’ peper
– Olijfolie

Bij de bereiding van de mosselen heeft u een grote mosselpan nodig, u kunt er eventueel voor kiezen om de mosselen per 2 kilo te bereiden, verdeel de ingrediënten dan door 2

Bereiding:

Stap 1:
Was de mosselen indien nodig. Snijd de rode peper, tomaat, knoflook, peterselie en ui fijn en snijd de wortel, prei, bleekselderij in grove stukken, houd de stukken wortel, prei en bleekselderij apart. Zet de mosselpan op het vuur met een scheut olijfolie en verhit deze.

Stap 2:
Fruit de ui, rode peper, knoflook en peterselie (bewaar nog een beetje peterselie voor de garnituur) even aan op hoog vuur en blus het af met een scheut witte wijn, voeg de tomaat, bleekselderij, prei en wortel toe en bak dit even mee.

Stap 3:
Voeg de groentebouillon tabletten toe met 100 ml water en zet dit aan de kook, wanneer het kookt voegt u de mosselen toe, houd het vuur nog even ook aan totdat de mosselen meekoken, voeg nog een 100 ml water eraan toe. Nadat de mosselen meekoken zet u de pan met deksel nog zo’n 10 minuten aan op laag vuur. Wanneer de schelpen open staan zijn de mosselen klaar. Let op: schelpen die dicht blijven zitten, zijn niet eetbaar. Als de mosselen eetklaar zijn, schept u de mosselen en groenten uit de pan (met een scooplepel/vergiet spatel) en dient u deze op een mooie schaal.

Stap 4:
Giet het vocht van de mosselen door een vergiet, bind dit vocht met een maïzenapapje (3 theelepels maïzena, 3 theelepels water, even mixen met het vocht) breng het even aan kook en serveer dit sausje los bij het mosselpannetje.

Stap 5:
Serveer het mosselpannetje met aardappelpuree en tomaten tapenade. Het recept hiervoor vindt u op onze website! Schep op 4 diepe borden de aardappelpuree op, met daaroverheen de tomaten tapenade en dien de borden op. EET SMAKELIJK!